Tool offset changed when setting z

All things related to Centroid Oak, Allin1DC, MPU11 and Legacy products

Moderator: cnckeith

Post Reply
Ozyrob
Posts: 19
Joined: Wed Sep 02, 2020 4:31 pm
Acorn CNC Controller: No
Allin1DC CNC Controller: Yes
Oak CNC controller: No
MPU11 & GPIO4D -w/ 3rd Party Drives: No
DC3IOB: No
CNC12: Yes
CNC11: No
CPU10 or CPU7: No
CNC Control System Serial Number: A900880

Tool offset changed when setting z

Post by Ozyrob »

I had a strange thing happen today. I was resetting my z zero with tool 4 and when I pressed the accept the tool number would stay the same but the length offset would change to 1 giving me an incorrect z zero. I tried several other tool numbers and they worked as they should. I tried shutting down the machine and restarting it and it made no difference. Any idea?
Rob
cncsnw
Posts: 2336
Joined: Wed Mar 24, 2010 5:48 pm

Re: Tool offset changed when setting z

Post by cncsnw »

In your Report file (the one you post with your inquiry) look up the tool library listing.

Perhaps you have inadvertently specified that H1 is to be used with T4.
Ozyrob
Posts: 19
Joined: Wed Sep 02, 2020 4:31 pm
Acorn CNC Controller: No
Allin1DC CNC Controller: Yes
Oak CNC controller: No
MPU11 & GPIO4D -w/ 3rd Party Drives: No
DC3IOB: No
CNC12: Yes
CNC11: No
CPU10 or CPU7: No
CNC Control System Serial Number: A900880

Re: Tool offset changed when setting z

Post by Ozyrob »

That was it. In the tool library tool 4 was set to h1.
Thanks
Post Reply