Proximity sensors (Answered)

All things related to the Centroid Acorn CNC Controller

Moderator: cnckeith

Post Reply
firechief
Posts: 8
Joined: Wed Feb 28, 2018 12:18 pm
Acorn CNC Controller: Yes
Allin1DC CNC Controller: No
Oak CNC controller: No
MPU11 & GPIO4D -w/ 3rd Party Drives: No
DC3IOB: No
CNC11: No
CPU10 or CPU7: No
CNC Control System Serial Number: none

Proximity sensors (Answered)

Post by firechief »

Can you run a PNP proximity sensor for a home/limit switch on a acorn system? It looks to need a NPN sensor.
Thanks
cncsnw
Posts: 1594
Joined: Wed Mar 24, 2010 5:48 pm

Re: Proximity sensors

Post by cncsnw »

No. You need an NPN sensor.
martyscncgarage
Posts: 6675
Joined: Tue Mar 28, 2017 12:01 pm
Acorn CNC Controller: Yes
Allin1DC CNC Controller: Yes
Oak CNC controller: No
MPU11 & GPIO4D -w/ 3rd Party Drives: No
DC3IOB: No
CNC12: Yes
CNC11: Yes
CPU10 or CPU7: Yes
CNC Control System Serial Number: none
Location: Mesa, AZ

Re: Proximity sensors (Answered)

Post by martyscncgarage »

As Marc suggested, you need NPN.
Reason being is that Acorn inputs are sourcing 24VDC. You need a sensor that will ground the input to activate it.
Marty
Reminder, for support please follow this post: viewtopic.php?f=20&t=383
We can't "SEE" what you see...
Mesa, AZ
Post Reply