Search found 7 matches

by 610Garage
Wed May 05, 2021 9:02 pm
Forum: Centroid Oak, Allin1DC, MPU11 and Legacy products
Topic: Unknown cause of axis drive fault
Replies: 11
Views: 85

Re: Unknown cause of axis drive fault

Ok, I figured out the problem with Z. Well, that's not true, but I got it working, sortof. The drive seemed to be receiving data from centroid, so I flopped the cables around and it kinda worked. I could move down where before I couldn't move anywhere. Maybe the connector wasn't fully seated in, or ...
by 610Garage
Wed May 05, 2021 3:00 pm
Forum: Centroid Oak, Allin1DC, MPU11 and Legacy products
Topic: Unknown cause of axis drive fault
Replies: 11
Views: 85

Re: Unknown cause of axis drive fault

Your current issue is definitely related to the counts per revolution. The drive and control need to match. On the drive you are able to set the encoder counts per rev coming back as well as the expected Quadrature counts coming from the OAK. You need to make sure these match since CNC12 expects Qu...
by 610Garage
Wed May 05, 2021 2:48 pm
Forum: Centroid Oak, Allin1DC, MPU11 and Legacy products
Topic: Unknown cause of axis drive fault
Replies: 11
Views: 85

Re: Unknown cause of axis drive fault

Try changing Pn202 from 4 to 2. I think TB295 was written with SGMGH motors and 17-bit encoders in mind. Ok, that worked for x and y. Took me a minute to figure out why it worked, but it worked. Math is hard. Lol Z still does nothing. I'm wondering if it is waiting for a brake release signal. Not s...
by 610Garage
Wed May 05, 2021 8:21 am
Forum: Centroid Oak, Allin1DC, MPU11 and Legacy products
Topic: Unknown cause of axis drive fault
Replies: 11
Views: 85

Re: Unknown cause of axis drive fault

SGMAH-08A1A21 for the x and y axis. They are 16 bit absolute encoders. I set them to incremental during setup. Please excuse my ignorance, but would setting PG divider to 8192 not override that problem? Or are we talking about counts/rev in? I did try setting encoder counts per rev to 8192 cause tha...
by 610Garage
Tue May 04, 2021 10:17 pm
Forum: Centroid Oak, Allin1DC, MPU11 and Legacy products
Topic: Unknown cause of axis drive fault
Replies: 11
Views: 85

Re: Unknown cause of axis drive fault

I looked at the PID screen. Errors stack as I move X and Y. So there is definitely a mismatch. Unfortunately, I have no idea what setting to look at. Would it be the Electronic gear ratio on the sigma II drive? I noticed, per the tech bulletin for sigma I and sigma II drives, that ratio is 4/1. For ...
by 610Garage
Tue May 04, 2021 1:40 pm
Forum: Centroid Oak, Allin1DC, MPU11 and Legacy products
Topic: Unknown cause of axis drive fault
Replies: 11
Views: 85

Re: Unknown cause of axis drive fault

Um..... no. LOL I feel dumb. :oops: :lol: The motors now turn, but X and Y will only move ~.4" before I get an axis position error. Not sure what that means. I'm guessing encoder counts are off, but I don't know to what I adjust. Z axis however won't even move. It trips the same error immediate...
by 610Garage
Mon May 03, 2021 9:32 pm
Forum: Centroid Oak, Allin1DC, MPU11 and Legacy products
Topic: Unknown cause of axis drive fault
Replies: 11
Views: 85

Unknown cause of axis drive fault

I am setting up my newly installed oak board to work with my yaskawa sigma II drives. I followed the steps in the Oak installation manual and a tech bulletin for the sigma II drives. When I got to the step to go to the MDI page, I received an axis 3 drive fault. Cycling Estop clears the fault, but i...