CNCWizard won't run after install- (resolved)

All things related to the Centroid Acorn CNC Controller

Moderator: cnckeith

Post Reply
ChristonCustom
Posts: 3
Joined: Wed Dec 06, 2017 5:14 am
Acorn CNC Controller: Yes
Allin1DC CNC Controller: No
Oak CNC controller: No
MPU11 & GPIO4D -w/ 3rd Party Drives: No
DC3IOB: No
CNC11: No
CPU10 or CPU7: No
System Serial Number: None

CNCWizard won't run after install- (resolved)

Post by ChristonCustom » Wed Dec 06, 2017 6:46 am

Hi,

I have just purchased an Acorn board and the pro mill version. 4.08

After installing and setting up for benchtesting according to the guidelines, I can't get the CNCWizard to run.
I seems to be starting, I get a hourglass for a moment, but nothing happens.
I have now tried 3 different computers running windows 10 x64 - None of them is working.

I then began to investigate the issue, and it seems to somehow being related to the "cncm.prm.xml" file.

If I edit this xml file and remove most of the entries, only leaving 20 or so. The CNCWizard is able to start, but if I hit the "reset all settings" button in the CNCWizard it crashes. CNCWizard resets "cncm.prm.xml" which now again contain the 1000 entries. But after this I have the same issue, CNCWizard won't start.

Please advice where to go now
Last edited by ChristonCustom on Thu Dec 07, 2017 4:41 am, edited 1 time in total.

cnckeith
Posts: 528
Joined: Wed Mar 03, 2010 4:23 pm
Acorn CNC Controller: Yes
Allin1DC CNC Controller: Yes
Oak CNC controller: Yes
MPU11 & GPIO4D -w/ 3rd Party Drives: Yes
DC3IOB: Yes
CNC11: Yes
CPU10 or CPU7: Yes
System Serial Number: none
Contact:

Re: CNCWizard won't run after install

Post by cnckeith » Wed Dec 06, 2017 8:33 am

uninstall the cncm or cnct software using windows uninstall, then delete the cncm or cnct directory and then reinstall 4.08

ChristonCustom
Posts: 3
Joined: Wed Dec 06, 2017 5:14 am
Acorn CNC Controller: Yes
Allin1DC CNC Controller: No
Oak CNC controller: No
MPU11 & GPIO4D -w/ 3rd Party Drives: No
DC3IOB: No
CNC11: No
CPU10 or CPU7: No
System Serial Number: None

Re: CNCWizard won't run after install

Post by ChristonCustom » Wed Dec 06, 2017 9:35 am

Hi Keith,

Done it a million times, uninstall - remove folders - reinstall
Same same. :-)

If I investigate further and use "Dependency Walker" to see if I'm missing some dlls for CNCWizard, it takes minutes for dependency walker to analyze CNCWizard, see attached.
(edit) If use "Depency Walker" in 32bit version it seems to load CNCWizard normally - I suspect some 32/64bit issues. :-(

Maybe someone could provide me with a later version to try - Can't find other versions than the latest 4.08

Should it be able to run on both win10 X64 and win10 x86?

br.
Enrico
Attachments
Dependency_walker.png

Fredsan
Posts: 38
Joined: Wed Sep 27, 2017 3:07 pm
Acorn CNC Controller: Yes
Allin1DC CNC Controller: No
Oak CNC controller: No
MPU11 & GPIO4D -w/ 3rd Party Drives: No
DC3IOB: No
CNC11: No
CPU10 or CPU7: No
System Serial Number: none
Location: The Netherlands

Re: CNCWizard won't run after install

Post by Fredsan » Wed Dec 06, 2017 11:59 am

I had a simmilar problem, it was related to regional settings.

See topic: viewtopic.php?f=60&t=1007

martyscncgarage
Posts: 737
Joined: Tue Mar 28, 2017 12:01 pm
Acorn CNC Controller: Yes
Allin1DC CNC Controller: Yes
Oak CNC controller: No
MPU11 & GPIO4D -w/ 3rd Party Drives: No
DC3IOB: No
CNC11: Yes
CPU10 or CPU7: No
System Serial Number: none
Location: Mesa, AZ

Re: CNCWizard won't run after install

Post by martyscncgarage » Wed Dec 06, 2017 12:01 pm

Fredsan wrote:
Wed Dec 06, 2017 11:59 am
I had a simmilar problem, it was related to regional settings.

See topic: viewtopic.php?f=60&t=1007
Enrico, please report back to let us know if it was a regional setting issue.
Marty
"Jack of all trades, master of none!"
Mesa, AZ

ChristonCustom
Posts: 3
Joined: Wed Dec 06, 2017 5:14 am
Acorn CNC Controller: Yes
Allin1DC CNC Controller: No
Oak CNC controller: No
MPU11 & GPIO4D -w/ 3rd Party Drives: No
DC3IOB: No
CNC11: No
CPU10 or CPU7: No
System Serial Number: None

Re: CNCWizard won't run after install

Post by ChristonCustom » Wed Dec 06, 2017 12:12 pm

Fredsan you are absolutely right - Thanks man

I also saw an issue related to xml parsing when I run the CNCWizard with Visual Studio - That now makes sense, because CNCWizard is trying read/write values in the "cncm.prm.xml" file.
And that led to a crash.

It all makes sense now.

And Marty - Yes it is indeed region related.

Please advice about this issue i your installation guidelines

br.
Enrico

martyscncgarage
Posts: 737
Joined: Tue Mar 28, 2017 12:01 pm
Acorn CNC Controller: Yes
Allin1DC CNC Controller: Yes
Oak CNC controller: No
MPU11 & GPIO4D -w/ 3rd Party Drives: No
DC3IOB: No
CNC11: Yes
CPU10 or CPU7: No
System Serial Number: none
Location: Mesa, AZ

Re: CNCWizard won't run after install

Post by martyscncgarage » Wed Dec 06, 2017 12:20 pm

ChristonCustom wrote:
Wed Dec 06, 2017 12:12 pm
Fredsan you are absolutely right - Thanks man

I also saw an issue related to xml parsing when I run the CNCWizard with Visual Studio - That now makes sense, because CNCWizard is trying read/write values in the "cncm.prm.xml" file.
And that led to a crash.

It all makes sense now.

And Marty - Yes it is indeed region related.

Please advice about this issue i your installation guidelines

br.
Enrico
Enrico,
I think it is on Centroid's to do list to fix the "Region" issue. (Keith/Scott?)
But thanks to Fredsan and yourself for discovering it.
Marty
"Jack of all trades, master of none!"
Mesa, AZ

Centroid_Liviu
Posts: 272
Joined: Mon Jul 18, 2011 9:57 am
Allin1DC CNC Controller: Yes
MPU11 & GPIO4D -w/ 3rd Party Drives: Yes
DC3IOB: Yes
CNC11: Yes
CPU10 or CPU7: Yes
System Serial Number: none

Re: CNCWizard won't run after install- (resolved)

Post by Centroid_Liviu » Thu Dec 07, 2017 8:53 am

It is on our to do list. Hopefully the next release should have the fix.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: trottrr50 and 2 guests