Relay 17 backwards?

_______________________________________________________














LOGIN below to POST your questions and comments on AjaxCNC products.

Moderator: cnckeith

Post Reply
Metalstech
Posts: 10
Joined: Thu Mar 18, 2010 1:24 pm
Allin1DC CNC Controller: No
MPU11 & GPIO4D -w/ 3rd Party Drives: Yes
DC3IOB: No
CNC11: No
CPU10 or CPU7: No
System Serial Number: 1015090082
Location: Lake Villa,IL

Relay 17 backwards?

Post by Metalstech » Wed Mar 07, 2012 6:25 pm

Fault output relay 17 has continuity between COM and NC terminal with no power applied to MPU11 and GPIO4D boards. My GPIO4D board is labeled different than what your 2010-08-17 install manual shows. My E-stop circuit works fine between Mach 3 and GPIO4D board, output 1 engages and disengages as described. Relay 17 as etched on my GPIO4D is NC-NO-COM. Is this a problem? With my relay wired as per manual, I have continuity between NO and COM terminals. The E-Stop circuit operation does not affect relay 17 outputs. Any answers? Thank you, Metalstech . MPU11, 9/25/09 101509 0082. GPIO4D, 7/16/09 version 0003. Mach3 version 3.043.022 Ajax Plugin version 1.16 Copley Junus drives.

bonestock
Posts: 64
Joined: Fri Nov 12, 2010 2:39 pm
Allin1DC CNC Controller: No
MPU11 & GPIO4D -w/ 3rd Party Drives: Yes
DC3IOB: No
CNC11: No
CPU10 or CPU7: No
System Serial Number: none

Re: Relay 17 backwards?

Post by bonestock » Thu Mar 08, 2012 4:48 pm

Metalstech wrote:Fault output relay 17 has continuity between COM and NC terminal with no power applied to MPU11 and GPIO4D boards.
That sounds like expected behavior for a normally closed circuit.
Metalstech wrote:The E-Stop circuit operation does not affect relay 17 outputs.
Do you mean a software estop in Mach is not affecting relay 17? or your physical estop switch is not affecting relay 17?

I do not believe the physical estop should affect relay 17. From what I recall that relay only tripped when I would hit reset from inside Mach.

Output 1 only should trip on a PLC event like loss of communication with the MPU11.

I had what sounded like similar problems upon first reading your post. In my case it was ultimately resolved with the inclusion of a Mach Brain in a later plugin release. A brain needed to operate "Fault Out" Output 1 which was not occurring before with Mach when wired according to the instructions. http://www.ajaxcnc.com/ajaxbb/viewtopic ... +out#p1827

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest