Millport with a M-60 controller?

_______________________________________________________














LOGIN below to POST your questions and comments on AjaxCNC products.

Moderator: cnckeith

Centroid_Tech
Posts: 131
Joined: Thu Mar 18, 2010 2:24 pm

Re: Millport with a M-60 controller?

Post by Centroid_Tech » Mon Nov 27, 2017 2:41 pm

I just saw the photo of the X axis driver board which is a MICRO1 board. If you do get a replacement driver board, the attached pinout should help you in wiring the new driver board to that system. If you wanted, you can use the ACORN to send the signals to those boards and have yourself an updated PC and CNC12 software.
Attachments
MICRO1_PINOUT.doc
(34.5 KiB) Downloaded 6 times

lilb93
Posts: 65
Joined: Mon Nov 06, 2017 10:26 pm
Acorn CNC Controller: No
Allin1DC CNC Controller: No
Oak CNC controller: No
MPU11 & GPIO4D -w/ 3rd Party Drives: No
DC3IOB: No
CNC11: Yes
CPU10 or CPU7: Yes
System Serial Number: 0216041209
Contact:

Re: Millport with a M-60 controller?

Post by lilb93 » Mon Nov 27, 2017 4:57 pm

Ordered an Acorn Yesterday with the pro software. If I get it working will upgrade to ultimate to use the Centroid probes I have for our M400. Will remove all the old boards install a VFD and the acorn and install 3 CWD2208 drivers for the steppers.

It looks like the steppers have only 200 per rev encoder. Would they have to be replaced with 2000 per rev encoder, If i understand it right. Thanks John

martyscncgarage
Posts: 490
Joined: Tue Mar 28, 2017 12:01 pm
Acorn CNC Controller: Yes
Allin1DC CNC Controller: Yes
Oak CNC controller: No
MPU11 & GPIO4D -w/ 3rd Party Drives: No
DC3IOB: No
CNC11: Yes
CPU10 or CPU7: No
System Serial Number: none
Location: Mesa, AZ

Re: Millport with a M-60 controller?

Post by martyscncgarage » Mon Nov 27, 2017 6:15 pm

lilb93 wrote:
Mon Nov 27, 2017 4:57 pm
Ordered an Acorn Yesterday with the pro software. If I get it working will upgrade to ultimate to use the Centroid probes I have for our M400. Will remove all the old boards install a VFD and the acorn and install 3 CWD2208 drivers for the steppers.

It looks like the steppers have only 200 per rev encoder. Would they have to be replaced with 2000 per rev encoder, If i understand it right. Thanks John
Acorn does not use feedback from axis encoders. It will run your steppers with no feedback.
The only encoder on Acorn is for a spindle encoder.

Marty
"Jack of all trades, master of none!"
Mesa, AZ

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: frijoli and 3 guests